Хоолны жор Зөвлөгөө Бусад мэдээлэл Холбоо барих
index
Видео
Толь бичиг
Зарлал
Шоко кейк...
Орц:
150-200 гр масло
1 аяга гурил
1/2 аяга како
1аяга элсэн чихэр
45 гр ус
200 гр шоколад
2 өндөг
1/2 жижиг халбага хөөлгөгч (backing powder)

Шоколадны крем

1/2 Сүүн крем (whipping cream)
100 Гр шоколад
1 том халбага элсэн чихэр

өтгөх шоколадны крем
3/4 аяга сүүн крем (whipping cream) 
100 гр шоколад
Давжаа улаан лоольтой тост...
Орц:

 450гр томхон давжаа улаан лооль

¼ стакан чидун жимс/ олив жимс/

2 а/х шинэхэн орегано навч эсвэл 2 жижиг халбага хатаасан орегано

Хар перц

Давс 

8 зүсэм талх
 
2 хумс сармис утрааш нь нарийхан зүссэн

 

 

Халгайн зутан шөл...
Орц:

 Орц

* 450 гр хайлгай
* 2 амттаны халбага давс
* 1 амны халбага чидун жимсний тос
* 1 ш цагаан сонгино, арилгаад жижиглэн хэрчсэн
* 1/4 стакан басмати будаа
* 4 стакан тахианы тунгалаг шөл

* давс, перц

Гүзээлзгэнэ алмондтой тарт...
Орц: /10 порц/

 

 Сууринд:

* 36 ш зөгийн балтай кракер (honey graham crackers)
* 2 амны халбага сахар
* 2 амны халбага масло, хайлуулсан
* 4 амттаны халбага ус
* Cooking spray

Шанз:

* 2/3 стакан крем бяслаг (light cream cheese)
* 1/4 стакан сахар
* 1/2 амттаны халбага ваниллины охь (vanilla extract)
* 1/4 амттаны халбага алмондны охь (almond extract)

Дээр нь:

* 6 стакан жижигхэн гүзээлзгэнэ, угаагаад хоёр хуваасан
* 2/3 стакан сахар
* 1 амны халбага эрдэнэшишийн цардуул (cornstarch)
* 1 амны халбага нимбэгний шүүс (lemon juice)
*2 амны халбага хэрчсэн бүйлс самар (almonds), хуурсан
 

 

Өндөг,Сонгинотой шарсан талх...
Орц:
Өндөг 2ш,
Сонгино1ш,
талх 4 зүсэм,
Ургамалын тос шарах хэмжээгээр,
давс,
гурил,
өөрийн дуртай амтлагчаа хүссэн хэмжээгээр хийж болно,
буцалсан ус 100 гр

Өндөг,Луувантай бантан ...
Орц:
Гурил,
Лууван дунд зэрэг 1ш ,
Сонгино 0,5ш,
өндөг 2ш,
мах идэх хэмжээгээрээ тааруулан хийх
,ясны шөл юмуу ус 2л ,
давс,  
өөрийн дуртай амтлагчаа хийж болно,
ургамалын тос 1 х/х, 
Пирожки...
Орц:
Орц: сүү 400 гр
Өндөг 4 ш
Сахар 1 аяга
Хөөлгөгч 11 гр
Гурил 1 кг орчим
Давс бага зэрэг
9ийн тос бага зэрэг
Мах 1 кг орчим
Байцаа өөрсдийнхөө хийх хэмжээгээр
Халиар 2 3 халбага
Сонгино 1 ш.
Цагаан лууван дарах...
Орц:
 1. ДӨРВӨЛЖИН ХЭРЧЭЭД 100мл АЛИМНЫ ЦУУ,3АЯГА УСАНД ХИЙГЭЭД 30МИНУТ ДАРНА.

2. 30МИНУТ ДАРСНЫ ДАРАА ЦАГААН ЛУУВАНГАА ХҮЙТЭН УСАНД ЗАЙЛААД УСЫГ НЬ ШҮҮНЭ.

3. ДАРАА НЬ 5ХАЛБАГА ЛЕМОНЫ ШҮҮС,3ХАЛБАГА ЭЛСЭН ЧИХЭР,4ХАЛБАГА(60мл) АЛИМНЫ ЦУУ,1ЖИЖИГ ХАЛБАГА ДАВСЫГ ХОЛИОД ДАВС,ЭЛСЭН ЧИХЭРЭЭ УУСТАЛ БАЙЛГАНА

Ган сав суулгыг хэрхэн арчлах вэ? ...
Гангын онцлог
 
Та “цэвэр ган”-гаар хийсэн сав, халбага сэрээ, ахуйн зүйлс худалдан авахдаа хямд үнийг нь биш дээр нь байгаа тэмдэглэгээг харах хэрэгтэй. Учир нь хром нь хэтэрсэн ган ахуйн хэрэглэлээс хүний биед хортой боди
с илэрдэг байна. Иймд ган сав худалдан авахдаа дараах тэмдэглэгээг анзаарч харах хэрэгтэй. 

Сав суулга үйлдвэрлэхэд зориулагдсан зэвэрдэггүй гангын хамгийн өргөн дэлгэрсэн марк нь 18/10 хром никель юм. 18-Хром нь бат бөх, зэвэрдэггүй чанартай болгож өгдөг. 10-Никель нь хүчлийн үйлчилгээнд тэсвэртэй байдаг тул ганг идэгдэхээс хамгаалж байдаг, мөн өнгөлөг сайхан өнгөтэй болгодог. Ийм сав суулага эрүүл ахуйн шаардлагыг илүү хангадаг, хүчил шүлтийн нөлөөнд тэсвэртэйн дээр хоолны өнгө, амтыг өөрчилдөггүй ямар ч хоргүй юм.  
  
Туулай яаж хооллох вэ?...
Би шинэ хэрэглэгч соло байна сэтгэгдлээ сайн үлдээгээрэй би дархан уул аймгийн улсын тэргүүний ерөнхий боловсролын 18-р сургуульд сурдаг.11 настай охин байна би саяхан цох сониноос яг тийм оруулсан туулайн бүжингийн зурагтай "туулайг юугаар хоолловол илүү тохиромжтой вэ?"гэдэг нийтлэл уншсан.
Цээж хорсоход юу идэх вэ...
Ихэвчлэн ахимаг насны хvмvvсийн цээж хуурай гурилан бvтээгдэхvvн идсэний дараа цээж нь хорсдог энэ vед идэж болох хамгийн энгийн хялбар жор.
Жирэмсэний үед зөв хооллох ...
Жирэмсэн эхийн өдөр дутмын хүнс тодорхой хэмжээний ураг, кальц, төмөр болон фоликсийн хүчлийг агуулж байх нь эхийн эрүүл мэнд, ургийн зохистой хөгжилд нэн чухал байдаг.
  • Уураг (Protein): Ураг болон эхэсийн зохистой хөгжилд
  • Кальц (Calcium): урагийн эрүүл өсөлт, хөгжилд
  • Төмөр (Iron): ургийн цусны хэрэгцээг эхэд цус багадалт үүсгэлгүйгээр хангахад
  • Фоликсийн хүчил (Folic acid): урагийн spina bifida, anencephaly г.м нугас тархины гэмтэл, гажигтай төрөх магадлалыг багасгахад
Ээдэм-Рикотто бяслаг ...
* 1.9 л сүү
* 3 амны халбага нимбэгний шүүс
Дарсны хундага (Wine Glasses) ...
Дарсны хундага, ууж/уух гэж буй дарсны тань амттанд санасанаас тань ихээр нөөлөдөг аж. Хундгаа дарсныхаа амтанд эерэгээр нөлөөлүүлэхийн тулд зөв хундага сонгох шаардлагатай. Мэргэжилтнүүдийн үзэж буйгаар "ЗӨВ" дарсны хундага;
Дарс сервислэх нь ...
Дарс сервислэх хэм

Цагаан, ягаан дарс (White and Rosé Wines): 13-16°C ; өрөөний темпратурт байгаа дарсаа сервислэхээсээ өмнө 2 хүртэл цаг хөргөгчинд эсвэл 30 орчим минут хөлдөөгчинд хийж хөргөнө.
Улаан дарсс: 17-20°C ; өрөөний темпратурт байгаа дарсаа цаг хагас орчим хөргөгчинд хийж хөргөөд сервислэнэ.

Зөн хэмд сервислэх дарсны үнэр, амт ялгарч, зөв дарж, он жил удаасан дарсны нийлмэл (комплекс) амтыг товойлгож, зарим чанар муутай дарсны амтан дахь өөг дардаг (багасгадаг) гэнэ.
Ширээ засалт...
* butter knife - маслоны хутга
* dessert spoon - Амттаны халбага
* Desert fork - амттаны сэрээ
* water glass - Усны стакан
* champagne glass - шампаскны хундага
"Амьдарлын зөв хэв маяг" Яс сийрэгжих (С. Баянжаргал) “Хоол шим тэжээл боловсролын төв” ТББ гишүүн
"Амьдарлын зөв хэв маяг" Элэгний өвчин ба хоол
"Амьдарлын зөв хэв маяг" Чихрийн шижин ба хоол ( Д.Оюун-Эрдэнэ ) УКIIНЭ Хоолзүйч
"Амьдарлын зөв хэв маяг" Чихрийн шижин ба хоол (Тогтуунжаргал)
"Амьдарлын зөв хэв маяг" Цусны даралт ба хоол
"Амьдарлын зөв хэв маяг" Цус багадалт ба хоол (Б.Дуламханд) Баянзүрх дүүргийн эрүүл мэндийн төвийн хоолзүйч
"Амьдарлын зөв хэв маяг" Хүүхдийн хоол тэжээл ЭНЭШТ-ийн хоолзүйч тасгийн эрхлэгч,
"Амьдарлын зөв хэв маяг" Хүнсний аюулгүй байдал (Ж:Тогтуунжаргал) ЭНЭШТ-ийн хоолзүйч тасгийн эрхлэгч,
"Амьдарлын зөв хэв маяг" Ходоодны өвчин ба хоол (Д.Намжилмаа) “Хоол шим тэжээл боловсролын төв” ТББ удирдах зөвлөлийн гишүүн
"Амьдарлын зөв хэв маяг" Харшил (Д.Намжилмаа) “Хоол шим тэжээл боловсролын төв” ТББ удирдах зөвлөлийн гишүүн
"Амьдарлын зөв хэв маяг" Хавдрын өвчин ба хоол (Д.Намжилмаа) “Хоол шим тэжээл боловсролын төв” ТББ удирдах зөвлөлийн гишүүн
"Амьдарлын зөв хэв маяг" Таргалалт (Д.Дэлгэрсайхан) ДЦС-4 ТӨАК хоолзүйч,
"Амьдарлын зөв хэв маяг" Өтгөн хаталт ба хоол (Д.Дэлгэрсайхан) ДЦС-4 ТӨАК хоолзүйч
"Амьдарлын зөв хэв маяг" Зүрх судас ба хоол (Б.Дуламханд) Баянзүрх дүүргийн эрүүл мэндийн төвийн хоолзүйч
"Амьдарлын зөв хэв маяг" Зөв зохистой хооллолт (Д.Намжилмаа) “Хоол шим тэжээл боловсролын төв” ТББ удирдах зөвлөлийн гишүүн
"Амьдарлын зөв хэв маяг" Жирэмсэн эхийн зөв зохистой хооллолт (Ж:Тогтуунжаргал) ЭНЭШТ-ийн хоолзүйч тасгийн эрхлэгч
"Амьдарлын зөв хэв маяг" Бөөрний өвчин ба хоол (С. Баянжаргал )“Хоол шим тэжээл боловсролын төв” ТББ гишүүн
"Амьдарлын зөв хэв маяг" Ахмад настан ба хоол (Д.Зулгэрэл ) Biohelp mongoliaХХК Хоолзүйч
ЭМЯ ММСС НЭМХ
Нэр:
Санал:
Уншиж байна...
Амттан ба Дессерт...
Талх, нарийн боов...
Түргэн хоол...
Хүнсний үйлдвэрлэл
Хооллох соёл...
Зөв зохистой хоолл
Нүүр хуудас | Хоолны жор | Зөвлөгөө | Хэлэлцүүлэг | Биологийн нэмэлт бүтээгдэхүүн | Толь бичиг | Холбоо барих
ADEPT., LLC © 2007-2012 ХООЛ.мн | Y!Messenger ID: hool_mn - Утас: 88010881